CC, BB of DD?

CC, BB of DD? Het kan een beetje lastig bij te houden zijn. Eerst hadden we al de BB Cream, toen kwam daar de CC Cream bij en nu kun je ook kiezen voor nóg een stapje verder in het alfabet: de DD Cream. Wat is een DD Cream precies? En wat zijn de verschillen met een BB en CC Cream?

BB Cream: Blemish Balm

Voor het gemak – en om de verschillen tussen BB, CC en DD het beste te begrijpen – beginnen we vooraan in het alfabet. BB staat voor Blemish Balm, wat betekent dat het een crème is die imperfecties en onregelmatigheden (blemishes) tegengaat. Een BB Cream is een verzorgende crème met een tintje die egaliseert, de huid verzorgt én onzuiverheden en ontstekingen tegengaat. In tegenstelling tot een foundation geeft een BB Cream een lichte dekking. De BB Cream van Biodroga Institut heeft een SPF 15 en is in het bijzonder geschikt voor de jongere huid en een huid met onzuiverheden. Verkrijgbaar in 2 kleuren: Honey & Sand.

CC: Colour Correcting

Een crème die roodheid in de huid herstelt en zich aanpast aan de huidskleur, dat is de CC Cream. CC staat voor Colour Correcting, wat inhoudt dat de CC Cream de teint egaliseert. Roodheid en oneffenheden worden gecamoufleerd, terwijl de huid tegelijkertijd wordt verzorgd en gehydrateerd. De dekking is vergelijkbaar met die van een BB Cream. Wat wél iets anders is, is de hoogte van de zonnefactor. De CC Cream van Biodroga MD heeft een SPF 20, de BB Cream SPF 15. Deze CC Cream bevat ook nog eens krachtige anti age ingrediënten, zoals Tripeptiden, Vitamine E én Hyaluronzuur. Waardoor je huid er ook nog eens voller uitziet. De CC Cream is geschikt voor alle huidtypen en -leeftijden, maar wordt in het bijzonder aangeraden voor de rijpere huid en wanneer je last hebt van kleurverschillen in de huid, roodheid en pigmentvlekken. Verkrijgbaar in de varianten: Anti Redness & Anti Fatique.

DD: Daily Defense

DD staat voor Daily Defense. Oftewel: dagelijkse bescherming. En daarmee is de DD Cream de meest verzorgende van alle dubbele-alfabetletter-crèmes. Biodroga MD DD Cream bundelt de eigenschappen van de BB en CC Creams en bevat daarnaast krachtige antioxidanten, voor een gezonde, krachtige en jonge huid. De DD Cream blinkt uit in anti-agingeigenschappen, iets wat bij de BB en CC Creams minder is. De dekking is medium, maar net als de BB en CC laat deze crème de huid stralen en wordt de teint mooi geëgaliseerd. De SPF is nog iets hoger dan die van de CC: in Biodroga MD DD Cream zit SPF 25. Verkrijgbaar in de varianten: Light & Dark

Veel liefs

Volg ons hier ook op Facebook & Instagram
Meer leuke beauty artikelen lezen? Klik dan hier!